DANCE OR DIE – Dehumanizer  

Nakon dva singlea: Relationshit i Teenagemakeup, s nestrpljenjem sam dočekao novi album electro futurista DANCE OR DIE. kao i prva dva singlea, novi album Dehumanizer prepun je modernih technoidnih zvukova. Iako dosta modernije produciran od njihovog posljednjeg albuma Everspring iz 1995. godine, novi uradak predstavlja prepoznatljiv futurističan stil pomješan s filmskom tematikom koja je uvijek bila prisutna na njihovim albumima.
A.n.g.o. i Wagner su ponovo isproducirali komplekcan i inteligentan, ali prije svega individualan album koji će probuditi pažnju kako starijih EBM fanova tako i ljubitelja futurističkog ili bolje rečeno Blade Runnerovskog SF stila. Vizije novog svijeta budućnosti, informatičke (r)evolucije, kibernetike, čovjeka-stroja, samo su neke od tema prisutne na ovom albumu.
Samo 5.000 primjeraka albuma Dehumanizer izdano je kao limitirana verzija na kojoj se nalazi dodatna pjesma In Your Room, obrada singlea grupe Depeche Mode. Dehumanizer je bio završen još prošle godine i najavljivan za izlazak ovog proljeća no ipak se moralo čekati do jeseni. Zašto? Teško je reći. No, novi album je nakon četiri godine ipak tu u svom punom sjaju.

 

review by: Danchi

p+c 1998.
Label: What's Up?/Polydor

Dance Or Die Website
1999. Elektronski Zvuk