GRAVITY KILLS – Perversion  

nakon više od dvije godine otkako su izdali svoj debitantski album GRAVITY KILLS se vraćaju s novim ponovno majstorskim industrial albumom. nakon izlaska njihovoh prvog albuma Gravity Kills, američka publika okrunila ih je kao kraljeve novog industrial strujanja. Njihov prvi album bio je iznimno hvaljen u svim glazbenim časopisima, od manjih fanzina pa sve do renimiranih izdanja koja se bave uglavnom pop glazbom (Melody Maker, itd), stoga se na novo izdanje čekalo s velikim nestrpljenjem.
Novi album Pervesion ponovo je dobio sve najbolje kritike i već je okarakteriziran kao industrial album godine. Njihova glazba je u posljednje dvije godine bila čest gost u poznatim Hollywoodskim hit filmovima (Seven, Mortal Kombat, ...). Iako bi se prvi album mogao najlakše opisati kao industrial pop album s mnoštvom zaraznih pop refrena, zvuk novog albuma bitno je drugačiji. Stilski su to i nadalje prepoznatljivi i jedinstveni Gravity Kills, ali ovog puta dosta žešći. Kako je opisao melody Maker: Ono što je najvažnije je njihov nevjerojatan sklad elektronike i metala.
S albuma je trenutno skinut samo jedan single, Falling, a bit će ih zasigurno još. Perversion će očarati sve ljubitelje američke industrial scene, stoga ako volite stary Ministry, Sister machine Gun, Stabbing Westward ili pak Marilyn Manson, onda u vašu kolekciju bezuvjetno morte uvrstiti neki od albuma Gravity Kills.

 

review by: Danchi

p+c 1998.
Label: Wax Trax!/TVT

Wax Trax! Website
1999. Elektronski Zvuk