PROJECT PITCHFORK – Eon:Eon  

Ime Project Pitchfork slovi kao jedno od najboljih i najpopularnijih njemačkih i europskih imena na electro sceni. Svoju su karijeru započeli 1989. godine i ubrzo postali njemački miljenici nezavisne scene. Utjecaj imena kao što su Front 242, Cassandra Complex, Sisters Of Mercy, ili Kraftwerk su neosporni, no Project Pitchfork su sa svojih sedam albuma sve bolji i bolji. Njihovi su koncerti u Njemačkoj uvijek rasprodani, dok se albumi po prodaju uvijek nalaze na najvišim pozicijama nezavisnih top lista. Popularnost i dobra prodaja zasigurno su buli razlog što je velika kuća Eastwest odlučila s njima potpisati ugovor. Sada se Project Pitchfork mogu kupiti u svim velikim cd shopovima, a njihovi se spotovi vrte na VIVI i drugim glazbenim satelitskim programima.
Prvo izdanje ove godine bio je single Steelrose koji je nekoliko tjedana zauzimao najviše pozicije na top listama nezavisnih singlova, dok je na njemaškoj top listi komercijalnih izdanja stigao do odličnog 46. mjesta.
Duo Peter Spilles i Dirk Scheuber ovih dana izdaju i novi maxi single Carnival na kojem će remixeve raditi poznata imena: Junkie XL, Die Krupps i COvenant. Dugo očekivani novi album zove se Eon:Eon i ponovo predstavlja malo remek djelo koje donosi prepoznatljiv grupe no ipak uvijek nešto novo. kao i na singleu Steelrose tako i na novom albumu dečki koriste moderne trendovske zvukove s prepoznatljivim homogenim zvukom prepunim dobro razrađenih melodija i refrene po čemu su uvijek bili prepoznatljivi. EON:EON kreće na osvajanje top lista i bit će zasigurno jedno od najprodavanijih electro albuma ove jeseni. Trenutno se project Pitchfork nalaze na velikoj američkoj turneji s grupom Front 242.

 

review by: Danchi

p+c 1998.
Label: Eastwest / Candyland

Project Pitchfork Website
1999. Elektronski Zvuk