SUICIDE COMMANDO – Construct destruct  

Possessive Blindfold Recordings spada u najznačajnije američke underground izdavače. Iza PBR stoji SCott Beebe, također i član uspješnog američkog industrial projekta HOLOCAUST THEORY. I izdanjima Holocaust Theory, Stin Scatzor, N.M.E. i kompilacijom Exoskeleton Vol. 1 stekli su u američkim underground klubovima epitet jednog od najzanimljivijih njihovih nakladnika.
S novim izdanjem poznatog belgijskog industrial majstora Johana Van Roya (SUICIDE COMMANDO), položaj PBR-a samo će se učvrstiti i otvoriti im vrata u nove pohode koji će usljediti već u prvoj polovici 1999. godine.
Najavljeno je nekoliko novih izdanja: Pierrepoint, Blink Twice, Das Bunker kompilacija, Voltage 2 kompilacija i dugo očekivana kompilacija Exoskeleton vol. 2 koja će ovaj put biti izdana kao dvostruki cd.
Novi album Construct Destruct belgijskog one man projekta Siucide Commando zapravo je licencirano izdanje njemačke etikete Off Beat, koja na američkom izdanju donosi još tri remixa pjesama koje su radili :Wumpscut:, Dive i Pierrepoint. Suicide Commando tipičan je predstavnik belgijske škole electro industrial zvuka s početka 80-ih. Najvjernije bi se mogao opisati kao modernija verzija legendarne belgijske skupine KLINIK. Isto kao i Klinik tako i Suicide Commando koristi pregršt teških industrial zvukova pomalo mračne i hladne atmosfere. Iako produkcijski više spada u minimalističke vode, ovaj novi album zasigurno je najbolje Johanovo djelo dosad. Njegova je pjesma See You In Hell, koja danas slovi kao klasik industrial zvuka, bila objavljena na prošlogodišnjoj dvostrukoj kompilaciji EBM Club Classics nakladničke kuće Synthetic Symphony. Ista ta kompilacija jedna je od najprodavanijih europskik izdanja u 1998. godini. Suicide Commando danas je vodeći belgijski industrial bend, naravno uz nezaobilazne ebm majstoje i legende Front 242.

 

review by: Danchi

p+c 1998.
Label: Possessive Blindfold

Suicide Commando Website
1999. Elektronski Zvuk